Barnsäkerhet

Den 15 augusti meddelade det svenska konsumentverket att beslutet för skärpta barnsäkerhetskrav är publicerat i EU's oficiella tidning. Dessa regler börjar gälla 20 dagar efter publiciering, vilket är den 4 september.

Både tillverkare, grossister och även återförsäljare är skyldiga att följa detta regelverk (EN 13120, Invändiga solskydd – funktions- och säkerhetskrav).
Vi har sedan tidigare haft en rad olika barnsäkra produkter i sortimentet, men även vidtagit åtgärder för att övriga produkter ska kunna följa dessa krav, som bland annat innebär att vi bytt till nya delbara linknoppar och linuppsamlare på persienner samt kedjesträckare på lamell- och rullgardiner.

Här finns en broschyr med lite mer information

Följ oss

Twitter icon
Facebook icon
RSS icon

Kontakt

Lagun markis & persienn AB
Minninge 4
611 92 Nyköping

Tel: 0155 - 430 440
Fax: 0155 - 430 441

© Copyright 2018. Lagun Markis & Persienn AB Till toppen

Till toppen